Praktijk Healthy Horse Thermografie

Irma aan het werk.
Irma aan het werk.


Praktijk Healthy Horse is gevestigd in Epe en wordt gerund door Irma Wensink. Sinds 2004 werkt Irma met thermografie bij paarden.
Voordien is Irma jarenlang beroepsmatig op vele verschillende stallen en paardenpraktijken werkzaam geweest, hierdoor kent zij de “ins and outs” van het vak. En weet dus als geen ander hoeveel werk een geblesseerd paard met zich meebrengt, hoe snel prestaties beïnvloedt worden door vage klachten. En hoe lang het duurt eer een paard volledig hersteld is van een blessure, mits dit nog mogelijk is. Meestal is een lange rustperiode voor een sportpaard niet goed en we zagen dan ook vaak dat het paard niet op zijn oude niveau terugkeerde, ondanks herstel van de blessure.

Het voorkomen van blessures is dan ook uiterst belangrijk!

Gecertificeerd als Clinical Technologist in Veterinary Thermology.
Irma heeft de opleiding Equine Thermography gevolgd aan de Veterinary Ohio State University in Amerika. En is als eerste en momenteel als enige in Nederland die gecertificeerd is als Clinical Technologist in Veterinary Thermology. Dit houdt in dat Irma beoordeeld is op het hebben van voldoende medische kennis, het op een correcte wijze uitvoeren van het thermografisch onderzoek, het beoordelen van het thermogram en op juiste wijze volgens de richtlijnen van de American Academy of Thermology werkt.

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen de thermografie en op medisch vakgebied worden er voor u en uw paard/pony regelmatig nascholingen en congressen bezocht in het buitenland.mouseover