Waarom thermografie

thermografie.
thermografie.
thermografie.


Het paard is een prooidier
Paarden laten van nature niet snel zien dat ze pijn hebben. Dit komt omdat het paard van oorsprong een prooidier is. Hierdoor zal het paard zich ook nooit aanstellen, dat is immers “gevaarlijk” en absoluut geen zinnig gedrag voor een prooidier in de natuur.

“Kijk roofdier, ik ben kreupel, ik heb pijn, nu kun je me gemakkelijk pakken..... “

Een paard zal dan ook zo lang mogelijk vage pijn verbergen totdat de pijn te erg is en het paard wel kreupel moet gaat lopen of hevig in verzet gaat. Verzet bij een paard is altijd een reden voor nader onderzoek!
•  Hevig staartzwiepen
•  Kopschudden
•  Tandenknarsen
•  Niet willen inbuigen
•  Onregelmatig lopen
•  Etc. etc.
Het paard heeft er altijd een reden voor. De reden is vrijwel altijd: Het paard heeft pijn!!! Met behulp van thermografie kunnen we nu zien waar het paard pijn heeft. Vroege opsporing is van cruciaal belang voor een snel genezingsproces.

Vage pijn
Wat gebeurt er als een paard pijn heeft maar deze niet toont? Het paard gaat compenseren! Het gaat het deel wat pijn heeft ontlasten zonder dat u het echt in de gaten heeft. Of u merkt wel wat maar weet niet waar het aan ligt. Andere plaatsen in het lichaam gaan na verloop van tijd ook pijn doen. Het resultaat kan zijn dat een andere plaats veel meer pijn gaat doen en het paard deze toont door kreupel te gaan lopen. Het paard wordt hiervoor behandeld en hersteld, of hersteld onvoldoende, echter de oorzaak is nog steeds aanwezig. Met als gevolg dat er opnieuw een blessure ontstaat op een andere plaats, het paard gaat immers dit pijnlijke deel in zijn lichaam ook ontlasten.

Met een thermografisch onderzoek brengen we het hele paard in beeld. Pijnloos en veilig voor mens en dier. Er komt geen schadelijke straling bij vrij!
mouseover