De praktijk

Verzet?

Zadelproblemen?

Prestatieverlies?

Vage Klachten?

Kreupel paard?

Thermografie brengt de oorzaak in beeld!

Gevoelig met borstelen

Moeite met buigen

Staartzwiepen

Prestatieverlies

Gedragsverandering

Vroegsignalen van pijn:
De beste paarden lopen op karakter en verbergen pijn!
Nu ook sportpaardenbegeleiding met thermografie!
rugcontrole met thermografie
Voorkom prestatieverlies
Met thermografie rugcontroles

Praktijk Healthy Horse Thermografie

Praktijk Healthy Horse wordt gerund door Irma Wensink.

Irma is jarenlang beroepsmatig op vele verschillende stallen en als paraveterinair op paardenpraktijken werkzaam geweest, hierdoor kent zij de “ins and outs” van het vak. Ze weet dus als geen ander hoeveel werk een geblesseerd paard met zich meebrengt, hoe snel prestaties beïnvloedt worden door vage klachten. En hoe lang het duurt eer een paard volledig hersteld is van een blessure, mits dit nog mogelijk is. Meestal is een lange rustperiode voor een sportpaard niet goed en we zagen dan ook vaak dat het paard niet op zijn oude niveau terugkeerde, ondanks herstel van de blessure.

In 2004 is Irma Wensink gestart met thermografie en na het volgen van verschillende opleidingen in Amerika, heeft ze haar bedrijf Praktijk Healthy Horse gestart in 2005. Inmiddels is ze gespecialiseerd in het uitvoeren van het thermografisch onderzoek bij paarden en mensen.

Om het maximale uit het thermografisch onderzoek te kunnen halen hebben we altijd een ingevuld consultaanvraagformulier van u nodig om het consult goed voor te kunnen bereiden.

Samenwerking

Irma werkt samen met verschillende paardendierenartsen, zadelmakers, paardentandartsen, therapeuten en hoefsmeden in Belgie en Nederland.

Door het samenvoegen van ieders kennis worden zeer goede resultaten behaald. Zeer regelmatige onderzoek ik paarden voor een second opinion of om een diagnose van de dierenarts volledig te maken. Waar in eerdere onderzoeken niets gevonden werd, wordt met behulp van thermografie de blessurelocaties in beeld gebracht. Daarna kan na verder onderzoek wel een volledige diagnose gesteld worden en een therapie opgestart worden. Deze unieke samenwerking komt uw paard ten goede.

Irma Wensink

Irma Wensink – Praktijk Healthy Horse Thermografie

Het voorkomen van een kreupel paard is uiterst belangrijk! Thermografie brengt blessures in beeld voordat het zichtbaar is voor het oog. Hierdoor is thermografie ook uitermate goed inzetbaar als “sportpaardenbegeleiding” bij (top)sportpaarden. Vroegtijdig gedetecteerde blessures herstellen in de meeste gevallen door tijdelijk het trainingsschema hierop aan te passen. Waardoor er geen tot weinig prestatieverlies in de sport ontstaat. Thermografie kan ondersteuning bieden bij het optrainen van het paard voor een belangrijk evenement.   

Gecertificeerd als Clinical Technologist in Veterinary Thermology.

Irma heeft de opleiding Equine Thermography gevolgd aan de Veterinary Ohio State University in Amerika. En is als eerste en momenteel als enige in Nederland die gecertificeerd is als Clinical Technologist in Veterinary Thermology. Dit houdt in dat Irma beoordeeld is op het hebben van voldoende medische kennis, het op een correcte wijze uitvoeren van het thermografisch onderzoek, het beoordelen van het thermogram en op juiste wijze volgens de richtlijnen van de American Academy of Thermology werkt.

Nascholing

Niets gaat zo snel als de medische wetenschap, elk jaar worden er weer nieuwe therapieën, onderzoeksmethoden en geneesmiddelen ontwikkeld. Om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven vindt Irma het van groot belang om nascholingen te volgen en congressen te bezoeken, echter niet alleen op thermografiegebied maar op het gehele medisch/veterinaire vlak in binnen- en buitenland. Dit alles om haar kennis te verbreden en up to date te houden.

certificaat clinical technologist in vet thermology 07

Irma is gecertificeerd als Clinical Technologist in Veterinary thermology.

De nieuwste ontwikkelingen worden gevolgd.

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen de veterinaire en medische thermografie worden er voor u en uw paard/pony regelmatig nascholingen en congressen bezocht in het buitenland.

Thermografie is sterk in ontwikkeling dankzij vele zeer goed uitgevoerde research projecten in het buitenland.

Certificaat veterinary thermal imaging 2005

Cursus Veterinary Thermal Imaging aan de Ohio State University, College of Veterinary Medicine (USA 2005)

Certificaat Veterinary Thermal Imaging maart 2006

Nascholing in Veterinary Thermal Imaging 2006

Certificate Neuromuscular Thermography, Tampa '07

Nascholing aan de University of South Florida. Neuromuscular thermography.
(Thermografie met betrekking tot spier- en zenuwstelsel) 2007

Certificaat Vetel Diagnostics Okt 07

Nascholing in Veterinary Thermal Imaging 2007

Certificaat AAT Technician Course

Technician Member Certification Qualification Course 2016

Lezingen en presentaties

Irma wordt regelmatig uitgenodigd om op internationale congressen een presentatie te geven.

Ook geeft Irma regelmatig lezingen over veterinaire en/of medische thermografie op scholen en voor verenigingen.

Presentatie op een congres in Duitsland

Powerpoint presentatie “Equine Thermography” op een thermografie congres in Duitsland.

presentatie met workshop school Landstede Raalte

Powerpoint presentatie afgesloten met een demonstratie in Zwolle voor een paardenhouderij school.

pPesentatie op de Vedias Paardendag

Powerpoint presentatie voor VEDIAS de vereniging voor dierenartsassistenten op de paardendag, gehouden op het Groenhorst College in Barneveld.

© Copyright - Praktijk Healthy Horse Thermografie